Sekretari i Këshillit të Përgjithshëm të partisë “Rusia e Bashkuar “, Andrey Turchak deklaroi se disa deputetë të Dumës së Shtetit duan të shkojnë në zonën e luftës si pjesë e Forcave të Armatosura Ruse. Këta janë Vitaly Milonov, Dmitry Sablin, Dmitry Khubezov dhe Sergey Sokol.