Përmes një postimi në “Facebook” Vasili thekson se arsimi ka dështuar pasi drejtohet nga të paaftë. Sipas tij, justifikimet bajate dhe vulgare te qeverise bien mbi kurrizin e maturanteve.

REAGIMI I VASILIT
Arsim i deshtuar!

Arsim i drejtuar nga te paaftet!
Arsim kunder te rinjve dhe kunder dijes!
Arsim selektiv, i pabese dhe antishkence.
Justifikimet bajate dhe vulgare te qeverise bien mbi kurrizin e maturanteve.
Boll më me burokratet rilindas, qe jua neveritën shkollen te rinjve.
Protestat masive ne mjaft qytete jane prove e qarte e nje arsimi te falimentuar rilindas!