Samsung pret që fitimet të rriten me më shumë se 50%

Falë kërkesës së fortë për çipa dhe rritjes së çmimeve, Samsung pret që fitimi operativ të rritet me më shumë se 50 për qind në tremujorin e dytë të vitit 2021.

Fitimi nga bizneset kryesore pritet të rritet me 53.4 për qind nga viti në vit në rreth 9.3 miliardë euro, njoftoi gjiganti elektronik i Koresë së Jugut të mërkurën në parashikimet e tij të fitimeve.

Shifrat tejkalojnë pritjet e tregut.

Si zakonisht, grupi nuk do të paraqesë shifra më të sakta të biznesit deri në një datë të mëvonshme.

Analistët supozojnë se Samsung ka përfituar nga rritja e çmimeve të çipave. Prandaj, trendi duhet të vazhdojë në tremujorin e tretë aktual. Vetë Samsung kishte parashikuar një rritje të fitimeve “në funksion të kushteve të favorshme të biznesit”.

Përveç kësaj, kompania gjithashtu rifilloi plotësisht prodhimin në fabrikën e saj të çipave në Austin, Texas, pas një ndërprerjeje javore. Në shkurt, temperaturat jashtëzakonisht të ulëta në Teksas shkaktuan ndërprerje në shkallë të gjerë të energjisë dhe penguan prodhimin e çipave atje.

Në të kundërtën, Samsung pritet të shohë fitim më të ulët operativ në sektorin e telefonave inteligjent në tremujorin e dytë. Kompania tashmë kishte pritur që shitjet e modelit të saj të lartë të ngadalësohen. Samsung lançoi serinë Galaxy S21 në janar.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi