Laguna bëhet rozë për shkak të ndotjes nga kimikatet

Një lagunë në Argjentinë është bërë rozë.

Ngjyra e lagunës së Korfos dhe lumit Chubut, në rajonin jugor të Patagonisë është shkaktuar nga sulfiti i natriumit, një produkt anti-bakterial i përdorur në fabrikat e peshkut.

Një lagunë në rajonin jugor të Argjentinës Patagonia është bërë rozë e ndezur në një fenomen të mrekullueshëm, por të frikshëm, ekspertët dhe aktivistët fajësojnë ndotjen nga një kimikat i përdorur për të ruajtur karkalecat për eksport

Banorët janë ankuar prej kohësh për earomën e pakëndshme dhe çështje të tjera mjedisore përreth lagunës.

“Ngjyra e kuqërremtë nuk shkakton dëme dhe do të zhduket për disa ditë,” tha për AFP, shefi i kontrollit të mjedisit për provincën Chubut, Juan Micheloud.

Ngjyra është shkaktuar nga sulfiti i natriumit, një produkt anti-bakterial i përdorur në fabrikat e peshkut, mbetjet e të cilit fajësohen për ndotjen e lumit Chubut që ushqen lagunën e Corfo dhe burime të tjera uji në rajon, sipas aktivistit

Banorët janë ankuar prej kohësh për erë të keqe dhe çështje të tjera mjedisore rreth lumit dhe lagunës dhe laguna u kthye në rozë javën e kaluar dhe mbeti ngjyra jonormale të dielën

Inxhinieri i mjedisit dhe virologu Federico Restrepo tha se ngjyrosja ishte për shkak të sulfurit të natriumit në mbeturinat e peshkut i cili, me ligj, duhet të trajtohet para se të hidhet

Laguna, e cila nuk përdoret për rekreacion, merr balotazh nga parku industrial Trelew dhe ka kthyer ngjyrën e fuchsia më parë. Por banorët e zonës janë të lodhur

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi