https://www.aiguillealpine.co.uk/http://perpustakaan.unla.ac.id/wp-includes/MESINSLOT/https://cafesach.com.vn/https://shootless.nl/http://www.smartiming.co.uk/https://thali.pl/https://www.contraloriapereira.gov.co/https://fia.ui.ac.id/-/stoto/https://iac.ui.ac.id/qris/https://stroumfaki.gr/https://nipscollege.co.ke/https://memorialsignworld.com/https://healthcareinkenya.com/https://bayscaffolding.co.nz/https://www.prottoy.cu.ma/https://ideasvibe.com/https://www.ffl.si/https://fhunizar.ac.id/https://sgs.sheratongrandesukhumvit.com/https://disability.ui.ac.id/maxwin/https://www.fodecc.cm/https://shiki.cu.ma/https://www.fodecc.cm/Samuel-Donatien-Nengue/https://nfd.com.tr/https://eedesign.co.uk/https://defender.org.br/https://fosfobox.com.br/http://estima.xgeo.pl/
Valët gravitacionale, provohet teoria e Einstein - Drita Tv

Valët gravitacionale, provohet teoria e Einstein

Evidentohen për herë të parë gjurmë të valëve gravitacionale me frekuencë të ulët nga Universi. Ekzistenca e këtyre valëve, ishte ngritur edhe nga Albert Einstein me një teori, por që deri më sot nuk ishte provuar një fenomen i tillë.

Sipas astronomëve valët gravitacionale udhëtojnë me shpejtësinë e dritës dhe pa asnjë pengesë. Shkak i krijimit të valëve me frekuencë të ulët është përplasja dhe shkrirja e 2 vrimave të zeza, në përmasa gjigande, miliarda herë më të mëdha se dielli ose mund të jetë prodhuar edhe vetë Bing ang, ose shpërthimi i madh, nga ku u krijuar universi.

Gjithashtu shenjë dalluese në rastin e valëve gravitacionale me frekuencë të ulët është lëvizja e tyre e vazhdueshme që krijon një zhurmë të mbytur në sfond të kozmosit.

Për të arritur në këtë konkluzion, të gjithë radioteleskopët e Tokës janë drejtuar për një vrojtim dhe regjistrim unik kundrejt 115 pulsar në galaktikën tonë Rruga e Qumështit.

Zbulimi është mjaft i rëndësishëm dhe konsiderohet si një dritare e re në studimin e Universit, që nga zanafilla e Big Bang dhe krijimi i galaktikave.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi