Trump shpallet fajtor për mashtrim financiar

Donald Trump u shpall fajtor për mashtrim në çështjen gjithëpërfshirëse të prokurorit të përgjithshëm të Nju Jorkut kundër perandorisë së pasurive të paluajtshme të familjes së tij, një pengesë e madhe për ish-presidentin amerikan.

Në një urdhër prej 35 faqesh, gjyqtari i Gjykatës së Lartë të Shtetit, Arthur Engoron, pranoi pjesërisht kërkesën e prokurores së përgjithshme të shtetit, Letitia James për të marrë një vendim lidhur me pretendimin e saj kryesor për mashtrim, në padinë prej 250 milionë dollarësh.

Engoron shpalli Trump, djemtë e tij, Eric dhe Don Jr., dhe shumë entitete të Organizatës Trump, përgjegjës për pretendimin kryesor, i cili thotë se ata kanë gënjyer për vlerën e aseteve të kompanisë me qindra miliona dollarë për një dekadë dhe kanë përdorur në mënyrë të përsëritur numrat e rremë në transaksionet e biznesit.

Engoron pranoi gjithashtu kërkesën e prokurorit të përgjithshëm për të vendosur sanksione ndaj Trump, të bashkëpandehurve të tij dhe avokatëve të tyre për paraqitjen e përsëritur të argumenteve ligjore tashmë të refuzuara.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi