Nga 7 qershori, certifikatat Covid në Zvicër

Zvicra do të fillojë lëshimin e certifikatave të mbrojtura nga falsifikimi “Covid-19” të hënën tjetër për njerëzit që janë vaksinuar, testuar negativisht ose që janë shëruar.

Kantonet do të fillojnë të vënë në dispozicion certifikatat e para Covid – në letër ose në formë dixhitale – nga java tjetër.

Ato duhet të jenë në dispozicion në gjithë Zvicrën deri në fund të qershorit, tha Këshilli Federal në një deklaratë të premten.

Kantoni Bernë është zgjedhur si kantoni i parë provë. Për të marrë certifikatën falas, banorët zviceranë duhet të shkojnë në një farmaci, spital ose qendër vaksinimi, ku stafi mund të gjenerojë një kod dixhital QR në një kompjuter që konfirmon statusin e tyre – ose të vaksinuar, të rikuperuar nga virusi ose të ketë prova të një testi negativ PCR.

Kodi QR i mbrojtur nga falsifikimi që përmban këtë informacion dhe detaje të tjera personale përkatëse, shtypet ose transferohet në aplikacionin smartphone Covid Certificate, i cili mund të shkarkohet në dyqanet e aplikacioneve Google dhe Apple./

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi