Kometa gjigante kalon afër Tokës javën e ardhshme, mjafton një teleskop i vogël për ta parë

Një copë e madhe akulli 11 milje e gjerë, e cila ishte kometa aktive më e largët e vërejtur ndonjëherë në sistemin tonë diellor, do të kalojë shumë afër Tokës javën e ardhshme.

Kometa, e njohur si C/2017 K2 (PANSTARRS) ose K2, ka udhëtuar deri në tre milionë vjet nga reja e largët Oort në skajin e sistemit diellor.

E parë në vitin 2017 nga teleskopi Hapësinor Hubble, ajo do të jetë më afër se ndonjëherë me planetin Tokë më 14 korrik dhe më afër me Diellin këtë dhjetor.

Kometa tani është e dukshme në teleskopë të vegjël.

Kometa “K2” ka udhëtuar për miliona vjet nga shtëpia e saj në shtrirjen e jashtme të ftohtë të sistemit diellor, ku temperatura është rreth -262C.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi