Kantonet, me masa për të pavaksinuarit

Kur bëhet fjalë për masat e Covid, kantonet kanë qenë më të rrepta se autoritetet federale dhe tani po shqyrtojnë seriozisht futjen e rregullave që synojnë banorët jo të vaksinuar.

“Nëse numri i infeksioneve dhe shtrimeve në spital vazhdon të rritet, ne duhet të konsiderojmë zgjatjen e kërkesës për vaksinim”, tha Lukas Engelberger, president i Konferencës së Drejtorëve Kantonalë të Shëndetit (CDS).

Demonstratat, aktivitetet sportive, qendrat e fitnesit, restorantet dhe ngjarjet e tjera publike do të ishin të arritshme vetëm për ata me një certifikatë vaksinimi, siç është aktualisht rasti në Itali dhe Francë, vuri në dukje Engelberger.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi