Ekonomia zvicerane ka një “nivel të lartë elasticiteti”

Forma konsulence ndërkombëtare Deloitte, së bashku me ekspertë të pavarur, hetuan se sa e qëndrueshme dhe elastike është ekonomia zvicerane nëse përballet me tre skenarë realistë të krizës.

“Në mënyrë inkurajuese, u zbulua se shërbimet publike dhe infrastruktura janë të qëndrueshme në përgjithësi”, raportoi studimi/

Nga ana pozitive, “infrastruktura e tregut financiar është jashtëzakonisht elastike”, zbuloi studimi. “Edhe furnizimi me energji mund të ruhet në masë të madhe”.

Kujdesi shëndetësor, megjithatë, u zbulua se ishte disi më pak elastik dhe “do të kufizohej rëndë në skenarët e pandemisë globale dhe tensionit gjeopolitik”.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi