“Pata shansin që të vizitoj një vend të rëndësishëm siç është muzeu i sigurimit. Të shihje kaq shumë njerez që kanë vuajtur nga regjimi komunist ishte depresive. Por njëkohësisht kjo është edhe një lloj ftese për një vend të tillë që egziston, i cili ka dëshmitarë për t’u treguar ajo që ka ndodhur dhe për t’u thënë brezave që vijnë, që kurrë më, në asnjë lloj kohe demokracia dhe liria nuk duhet të cënohen, prandaj le ti mbrojmë ato”, u shpreh ambasadorja Hohmann.

Ambasadorja e cilësoi këtë muze si një prej dëshmive më të forta që Shkodra ka ruajtur në historinë e saj, e për të cilin vlerat historike janë të mëdha.

Turin e vizitës së saj në Shkodër Hohmann dhe Spahia e vijuan në inaugurimin e murales “Dhunë off – Power on”, me vargjet e shkrimtarit Martin Camaj, ku u hapen 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore.

Nisma në fjalë erdhi falë bashkëpunimit të bashkisë Shkodër me Europe House dhe shoqatën Bash-Art.