Zvicra feston 175-vjetorin e Kushtetutës së saj

Sot bëhen 175 vjet nga krijimi i Kushtetutës zvicerane, më 12 shtator 1848.

Sipas qeverisë, Kushtetuta “krijoi shtetin federal zviceran”.

Ajo vendosi gjithashtu parimin, i vlefshëm edhe sot, e një shteti federalist, me sovranitet dhe autonomi të kantoneve.

Një specifikë e Kushtetutës së Zvicrës është se qytetarët mund ta ndryshojnë atë ose të miratojnë një nen të ri duke organizuar një nismë popullore.

Një rishikim i pjesshëm ose i plotë i Kushtetutës duhet të miratohet nga shumica e votuesve dhe shumica e kantoneve.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi