Statistikat tregojnë se shkalla e papunësisë në Zvicër po rritet

Në gusht papunësia në Zvicër u rrit nga 1.9 për qind në muajt e kaluar, në 2 për qind, sipas të dhënave të publikuara nga Sekretariati Shtetëror për Çështjet Ekonomike (SECO) të enjten.

Megjithatë, kjo nuk është një shkak për alarm, pasi tregu i punës në Zvicër mbetet i fortë dhe në një formë shumë më të mirë se në gjithë zonën euro, ku papunësia qëndron në 6.4 për qind.

Në fakt, mungesa e personelit të kualifikuar ende vazhdon në shumë sektorë të ekonomisë së Zvicrës.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi