MYNIH – Apple investon 1 miliard dollarë të tjerë në qendrën e prodhimit të çipave

Gjiganti “Apple” do të investojë një miliard euro shtesë (1.06 miliardë dollarë) në Qendrën e saj Evropiane për Dizajn të Çipeve në selinë e saj në Mynih.

Mynihu është tashmë faqja më e madhe e zhvillimit të Apple në Evropë.

Zhvilluesit e Apple në qendrën e çipave në Mynih po punojnë në tre fusha kryesore, përkatësisht teknologjinë pa tela 5G, zgjidhjet e çipave të kursimit të energjisë dhe zgjidhjet e sinjaleve analoge dhe të përziera.

Apple shpreson se këto përpjekje do ta lejojnë atë të bëhet i pavarur nga furnizuesit e prodhuesit të çipave Qualcomm, nga i cili prodhuesi i iPhone deri më tani ka blerë çipa për komunikimet celulare të gjeneratës së pestë (5G).

“Ekipet tona inxhinierike në Mynih janë në ballë të inovacionit, duke ndihmuar në imagjinimin e teknologjive të reja në zemër të produkteve që ne prodhojmë”, tha në një deklaratë shefi i Apple, Tim Cook.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi