Hidrocentralet janë burimi kryesor i energjisë së rinovueshme në Zvicër

Zvicra njihet për hidrocentralet e saj që, në fakt, janë burimi kryesor i energjisë së rinovueshme në Zvicër.

Ajo përbën 65% të konsumit të energjisë elektrike në vend, pasuar nga energjia bërthamore 20%, energjitë e reja të rinovueshme (fotovoltaikë, erë, hidrocentrale të vogla dhe biomasë) 14% dhe karburantet fosile 2%

Zvicra thuhet se është ndër shtete me prodhimin më të ulët të energjisë për shkak se nuk ka burime të shumta energjetike, mirëpo përmes hidrocentraleve dhe atyre solare, plotëson nevojat e banorëve të saj.

Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "+ Switzerland. 79% of the electricity from Swiss sockets in 2022 was from renewable energy sources hydropower (65%) is the most important source of energy. (7) FFA, PresenceSwitzerla"

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi