Efektivët e Forcës Ajrore trajnim për sistemin e komunikimit Tokë-Ajër-Tokë, Peleshi: I rëndësishëm edhe për emergjencat civile, ta kemi gati në dhjetor

Sistemi i radio-komunikimit Tokë-Ajër-Tokë ka mbledhur në një trajnim 4 javor personelin ndërlidhës të Komandës së Forcës Ajrore.

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, teksa përshëndeti efektivët në Bazën Ajrore të Farkës, kërkoi prej tyre të mësojnë sa më shumë nga ky trajnim, pasi është shumë i rëndësishëm për të ardhmen, për të mbajtur gjatë gjithë kohës në funksion këtë sistem.

“Unë vetëm një kërkesë kam që, pasi të konfigurohet ky sistemi i komunikimit tokë-ajër-tokë, të jetë 100% efektiv siç e kemi planin në dhjetor. Të mësojmë sa më shumë nga ky trajnim dhe të jemi aftë ta mirëmbajmë, ta updatojmë sa herë të jetë e nevojshme, ta bëjmë upgrade kur të vijë koha me burimet tona, jo të presim gjithmonë kontraktonin”.

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

Peleshi tha se një sistem i tillë është i nevojshëm, veçanërisht në kohë emergjencash civile, në përmbytje, gjatë periudhës së verës kur ka vatra zjarri, ndaj vuri theksin te ndërtimi i kapaciteteve të brendshme.

Ky sistem komunikimi Tokë-Ajër-Tokë synon mbulimin mbarëkombëtar në lartësinë 150 m mbi lartësinë e tokës, të 95% të territorit. I pranishëm në këtë aktivitet ishte edhe Komandanti i Forcës Ajrore, Kolonel Ylli Pulaj.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi