Autobusi i parë autonom nisi lëvizjen e tij të parë në Evropë

Ky autobus me pamje jokonvencionale paralajmëron futjen e transportit publik autonom.

Kompania “Aurrigo” prej vitesh punon me kompozime për drejtimin autonom. Tani pas disa vitesh zhvillimi, ai është një prototip i një autobusi autonom si pjesë e projektit për zhvillimin e automjeteve elektrike autonome të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian.

Quhet Auto-Shuttle dhe tani ka filluar testimin në vende të kufizuara në Republikën Çeke dhe Britaninë e Madhe. Në fazën e parë do të ketë një operator mbajtës si sigurim nëse ndodh ndonjë gabim. Në një të ardhme të afërt do të lëvizë pa praninë fizike të një operatori në autobus, por me mbikëqyrje të vazhdueshme me valë gati për të marrë kontrollin e mjetit në çdo moment.

Kompania “Aurrigo” prej vitesh punon me kompozime për drejtimin autonom. Tani pas disa vitesh zhvillimi, ai është një prototip i një autobusi autonom si pjesë e projektit për zhvillimin e automjeteve elektrike autonome të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian.

Quhet Auto-Shuttle dhe tani ka filluar testimin në vende të kufizuara në Republikën Çeke dhe Britaninë e Madhe. Në fazën e parë do të ketë një operator mbajtës si sigurim nëse ndodh ndonjë gabim. Në një të ardhme të afërt do të lëvizë pa praninë fizike të një operatori në autobus, por me mbikëqyrje të vazhdueshme me valë gati për të marrë kontrollin e mjetit në çdo moment.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi