Me titullin e ri Battlefield vijnë ndryshime të mëdha për të gjithë serinë. Kufiri në numrin e lojtarëve për ndeshje është dyfishuar nga 64 lojtarë në 128 lojtarë, gjë që sjell harta me përmasa shumë më të mëdha të ndara në sektorë me pika interesi. Personazhet në lojë do të bazohen në një sistem klasor, të modeluar nga ata nga R6 Siege, pasi secili do të ketë historinë e tij dhe vegël të qenësishme, të tilla si sensorë lëvizjeje, armë reanimacioni dhe të ngjashme.

Një ndryshim i madh shtesë është mungesa e një fushate të një lojtari të vetëm, por kjo nuk do të thotë që nuk do të ketë një fushatë, por do të jetë në një mënyrë me shumë lojtarë. Sa për gjërat që mungojnë, ekziston edhe mënyra Battle Royale, për habinë e përgjithshme, por kjo është arsyeja pse ka moda që të kujtojnë këtë stil të luftimeve. Nga mënyrat e lojës, ato që janë vendosur tashmë në seri janë të njohura dhe priten të reja, të cilat nuk janë treguar ende në detaje.

Futurizmi do të jetë përbërësi kryesor i lojës dhe ngjarjeve në lojë, kështu që prisni disa risi, të tilla si qeni robot dhe vegla në atë stil. Ajo që përshtatet gjithashtu në futurizëm janë tornadot që marrin lojtarë dhe automjete, stuhi rëre dhe ngjarje të ngjashme.