“Gjykata Kushtetuese foli, radhën e ka SPAK!”, shkruan Basha.

Postimi i plotë i Bashës:

Kujtojmë se sot, Gjykata Kushtetuese pranoi pjesërisht padinë e ngritur nga Presidenca. Kushtetuesja vendosi të pezullojë ndërtimin e Teatrit të Ri Kombëtar, si dhe të shfuqizojë vendimin e Këshillit të Ministrave, për t’ia kaluar në pronësi teatrin Bashkisë. Sipas Kushtetueses, ligji për “Projektimin dhe realizimin e projektit urban dhe godinës së re të Teatrit Kombëtar” është i papajtueshëm me Kushtetutën dhe me marrëveshjet ndërkombëtare, si dhe cenon parimin e shtetit të së drejtës.