Konkretisht një përgjigje ndaj forcave të armatosura të SHBA-së dhe Koresë së Jugut, të angazhuara në stërvitjet e përbashkëta në gadishullin Korean.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un personalisht ishte dëshmitar i lëshimit të raketës Hwasong-17 dhe theksoi nevojën për të “rrënjosur frikën tek armiqtë e vendit” në përgjigje të “armiqësisë së tyre të hapur” ndaj Veriut.