SHQIPERIA

Zharrëz, jeta mes naftës. Ndotje alarmante nga puset. Albpetrol premton se do të pastrojë

Spread the love

Ky është një prej 6 puseve aktivë të sektorit të gjashtë të kompanisë Albpetrol, të cilat fajësohen nga banorët e Zharrëzës si ndotësit kryesorë të mjedisit.

Në të njëjtën situatë ndodhen edhe puset e fondit të ndalur.

Në sektorin 6, që përfshin fshatrat Zharrëz dhe Kuqar, kompania Albpetrol ka në pronësi 182 puse nafte. Nga këta, 167 janë puse të “fondit te ndalur”, ndërsa 15 janë puse “aktive në prodhim”.

Interesimit të Top Channel për gjendjen alarmante në sektorin 6, drejtuesit e kompanisë Albpetrol iu përgjigjën se gjatë këtij viti do të kryhen investime të mëdha si rehabilitimi i shesheve dhe gjendjes mjedisore të 5 puseve të naftës, do të investohen 3,5 milionë lekë.

Ndërsa në total, për pastrimin e kanaleve kulluese të zonës naftëmbajtëse, largimin e mbetjeve dhe rikonstruksionin e gropës ekologjike Zharrëz, Albpetrol thotë se do të investojë 42 927 000 lekë për përmirësimin e situatës mjedisore.

Related posts

KPK zbardh vendimin për Llallën: Humbet të drejtën për t’u emëruar për 15 vjet

dritatv

Po vjen i nxehti në Shqipëri? Temperaturat nuk do të kalojnë 35 gradë

dritatv

Mbrojtja e fëmijëve nga abuzimi seksual. Statistikat e rendisin Shqipërinë në vendet e fundit

dritatv

Leave a Comment