ZVICER

Vende pune në Zvicër, ja profesionet më të kërkuara

Spread the love

Një studim i ri ka nxjerrë në pah vendet e punës të cilat firmat zvicerane e kanë më të vështirë t’i sigurojnë.

Dixhitalizimi në rritje dhe forca punëtore në moshë të shtyer ka bërë që Zvicra të ketë mundësi që të përballet me deficit në treg për rreth gjysmë milioni punëtorë deri në vitin 2030.

Ky deficit është vërejtur nga kompanitë zvicerane, sidomos për sektorët që kërkojnë më shumë aftësi. Kështu tregon raporti i ri agjencisë së rekrutimit Adecco dhe Universitetit të Zurichut.

Në tre mujorin e parë të këtij viti, më së shumti punëtorë në Zvicër janë kërkuar në sektorët e më poshtë.

1) Auditorë, këshilltarë për taksa apo politika të trustit

2) Inxhinierë

3) Mjekë, infermierë dhe farmacistë

4) Pozicione për IT

5) Pozita juridike

6) Mësimdhënie dhe edukim

7) Menaxhim dhe shërbime publike.

/Kosova Post/

Related posts

Zvicra jep lajm të mirë për pensionistët kosovarë

dritatv

Çmimet e shtëpive në Zvicër do të bien në vitin 2018

dritatv

Cyrih: Krijohet roboti që vallëzon

dritatv

Leave a Comment