SHQIPERIA

Të izoluar nga bora, banorët hapin vetë rrugën

Spread the love

Të izoluar prej ditësh nga bora dhe në pamundësi komunikimi me pjesën tjetër të vendit, banorët e fshatit Shumbat në Dibër janë organizuar për të hapur vetë rrugën për të mundësuar transportin me furgon për në spital të 4 të sëmurëve në fshat, për të cilët mungonte mjekimi.

Banorët tregojnë se fadroma ka hyrë disa dhjetra metra duke mos e hapur plotësisht rrugën dhe është kthyer. Por, vetë ata kanë mundur të hapin 3 km rrugë deri në segmentin kryesor.

Situata është e njëjtë edhe në fshatrat e tjerë të njësisë Sllovë, ku edhe në Dipjakë banorët kishin dalë ta hapnin vetë rrugën.

Në Dibër, pjesa më e madhe e fshatrave të thella janë të izoluara dhe nuk kanë rrugë për automjete që të lidhen me qytetin e Peshkopisë.

Related posts

Letra e Elektras për mësuese Marjetën: Ti je për mua mama e dytë

dritatv

Vasili: Veliaj nuk i njeh Tiranasit, kanë neveri për të

dritatv

Rama lobon për Kosovën: Anëtarësimi në NATO, i rëndësishëm

dritatv

Leave a Comment