ZVICER

Sadriu, Faniqi dhe Zahiri zgjidhen asambleistë në komunën Opfikon-Glattbrugg

Spread the love

Gjatë zgjedhjeve të 15 prillit komunale në Opfikon-Glattbrugg, është një shqiptare nga Gjilani që është rizgjedhur si ansambleiste në Kuvendin Komunal.

Bëhet fjalë për Qendresa Sadriu, e cila është njëherësh edhe kryetare e Partisë Social Demokrate për komunën ku garonte.

Krahas Sadriut, si ansambleist janë zgjedhur edhe Taulant FaniqiIbrahim Zahiri, ndërsa Shaban Haliti në Bordin Drejtues të Shkollave.

“Kjo është një fitore e madhe për etablimin e komunitetit shqiptar në organet shtetërore legjislative zvicerane.”

Qëndresa Sadriu që nga mosha 18-vjeçare në mënyrë aktive merret me politikë.

Në zgjedhjet komunale të marsit 2014 Qëndresa kishte siguruar një vend në Kuvendin Komunal të Glattbrugg-ut, kurse po atë vit ajo hyri në kryesi të SP-së.

Në tetor 2015 ajo garoi për deputete në parlamentin e Zvicrës, por nuk u zgjodh pavarësisht se fitoi 65 mijë vota./Albinfo.ch/

Related posts

59% të zviceranëve janë kundër organizimit të Olimpiadës “Sion 2026”

dritatv

Komisioni i Këshillit të Europës për pakicat viziton Zvicrën

dritatv

Bardhyli nga Klina, drejtor i suksesshëm i hoteleve luksoze zvicerane

dritatv

Leave a Comment