ZVICER

Qëndrime radikale, Nicolas Blancho nuk mund të blejë një armë!

Spread the love

Nicolas Blancho, president i shoqatës Këshilli Qendror Islamik i Zvicrës (IZRS), nuk merr licencë për një armë zjarri. Kjo është vendosur nga Gjykata e Lartë Federale duke hodhur poshtë ankesën e Blancho shkruan 20min.ch.
Gjykata e Lartë Federale konfirmoi në vendimin e saj të publikuar të martën vendimin e gjykatës administrative të Bernës, në të cilën ishte përcaktuar hollësisht se pse Blancho nuk mori licensën për armën e zjarrit.
Qëllimi për të blerë pistoletë!
Presidenti i IZRS kishte paraqitur një kërkesë në tetor të 2014- ës në komunitetin e tij lokal. Ai kishte për qëllim të blinte një pistoletë SIG Sauer P226.
Gjykata Administrative deklaroi në vendimin e tij të dhjetorit 2017 se Blanço nuk mund të sigurojë në mënyrë të mjaftueshme një trajtim të kujdesshëm, të përgjegjshëm dhe të ligjshëm.
Mendim radikal!
Si arsye për miratimin e tij, gjykata përmendi ndjenjat radikale Blanchos dhe se ajo nuk i njeh të drejtat e njeriut dhe të ligjit në fuqi në Zvicër në mënyrë të plotë. Përveç kësaj, ai konsideron një rezistencë të dhunshme të ligjshme në situata të caktuara.
Sipas gjykatës administrative, ka shenja konkrete se Blancho mund të rrezikonte palët e treta me armë. Nuk ka asnjë garanci se Blancho nuk do të kalojë në një armë të blerë një personi tjetër.
Procesi në pritje!
Gjykata Federale vendosi në vendimin e saj se Presidenti i ICCS nuk kishte shpjeguar mjaftueshëm pse refuzimi i një licence për armë zjarrit shkelte të drejtat e tij.
Nicolas Blancho dhe dy burra të tjerë janë më 16 dhe 17 maj përpara Gjykatës Federale të Krimeve në Bellinzona. Ata akuzohen për një shkelje të Nenit 2 të Ligjit Federal për Ndalimin e Al Kaedës dhe Shtetit Islamik dhe organizatave të lidhura me të./Rtv Drita/

Related posts

Zvicër, nga orteku humb jetën një alpinist

dritatv

Pensionet zvicerane atraktive për shtetasit e BE-së

dritatv

Më shumë se kurrë më parë: Zvicra kërkon 188 mijë punëtorë

dritatv

Leave a Comment