KOSOVA

PSD-ja mirëpret dërgimin e Ligjit për Dialog në Gjykatën Kushtetuese

Spread the love

Partia Socialdemokrate e mirëpret dërgimin e Ligjit për Delegacionin Shtetëror në Gjykatën Kushtetuese.

Sipas PSD-së, kjo do ta qartësojë përputhshmërinë apo jo të Ligjit me Kushtetutën, rrjedhimisht edhe legjitimitetin e tij.

“Paradoksalja : në njërën anë kritikohet Ligji duke pretenduar se ai ndërhyn në kompetencat kushtetuese të drejtuesve të institucioneve në marrëveshjet ndërkombëtare dhe në anën tjetër kërkohet të ndalen të njëjtit ta firmosin marrëveshjen (lexo : Presidenti në marrëveshjen me Serbinë). Logjikja : Delegacioni Shtetëror është problemi, sepse po e pengon Presidentin në marrëveshjen me Serbinë”, thuhet në postimin e PSD-së.

Related posts

Edhe 3 mijë e 600 zyrtarë të lartë publik nuk kanë deklaruar ende pasurinë

Kelment Baci

Mustafa: Për 12 muaj qeveria ka humbur 18 mijë vende të reja të punës

dritatv

Kontrata kolektive për shëndetësinë kushton 11 milionë euro shtesë

dritatv

Leave a Comment