SHQIPERIA

Përmbytjet nga Shkumbini, banorët e Rrogozhinës në protestë

Spread the love

Banorët e Rrogozhinës protestuan sot. Ata thonë se ndjehen të kërcënuar nga ujërat e lumit Shkumbin që ju shkatërron të mbjellat dhe kërkojnë riparimin e argjinaturave.

Pamjet e marra me drone nga përmbytja e fundit si pasojë e daljes nga shtrati të lumit Shkumbin tregojnë dhjetëra hektarë tokë të përmbytura në zonën e Rrogozhinës dhe fshatrave buzë lumit. Dëmet që janë shkaktuar janë mëdha. Kjo ka bërë që banorët e Kalushit që i përkasin bashkisë Rrogozhinë të ngrihen në protestë.

“Sa herë që do vijë lumi ne vetëm përmbytemi, e gjithë bujqësia është në dorë të zotit”, shprehet një banor.

“Ne duam, ujë, rrugë dhe argjinaturën për të na mbrojtur nga përmbytja”, thotë një tjetër.

Është hera e katërt për këtë vit që tokat e fshatit Kalush përmbyten nga ujërat e lumit Shkumbin. Të gjitha të mbjellat e tyre janë dëmtuar, por banorët nuk i frikësohen vetëm përmbytjes së tokave bujqësore, ata druhen se një ditë lumi do të përmbytë edhe banesat që janë jo më larg se 20 metra nga argjinatura, e cila është e dëmtuar dhe e pa mirëmbajtur./Top Channel/

Related posts

Turizëm mes pishave, ujit dhe ajrit të pastër në Funar

dritatv

Mediat e Arabisë Saudite: Shqipëria, destinacioni kryesor për t’u vizituar në 2018

dritatv

Në fshatrat e Lushnjës dritat si qiri, s’ka voltazh

dritatv

Leave a Comment