• Home
  • LAJME
  • ZVICER
  • Më pak gra në bordet menaxhuese të ndërmarrjeve zvicerane
ZVICER

Më pak gra në bordet menaxhuese të ndërmarrjeve zvicerane

Spread the love

 

 

Në një kohë kur bëhen zotime për rritjen e kuotës së grave në bordet menaxhuese (ekzekutive) të ndërmarrjeve zvicerane, viti 2017 ka shënuar një trend të kundërt. Kështu, përderisa në vitin 2016 gratë kanë përbërë 8 për qindëshin e këtyre stafeve, në vitin 2017 kjo përbërje ka rënë në 7%, thuhet në raportin e përpiluar nga “Schilling”, shrkuan srf.ch.

Afër 60 për qind të 118 punëdhënësve më të mëdhenj të Zvicrës, sipas raportit të përmendur, nuk kanë asnjë grua në bordin drejtues, trasnmeton albinfo.ch.

Nga ana tjetër, gjatë po kësaj periudhe është shënuar një rritje nga 17 në 19 për qind e grave, anëtare të këshillave administrues (bordeve të drejtorëve).

“Schillingsreport”, që nga viti 2006 bën përmbledhjen e të dhënave lidhur me përbërjen gjinore të bordeve ekzekutive dhe atyre administrative të ndërmarrjeve zvicerane.

Related posts

Lejohet GPS dhe filmimi për vëzhgimin e të dyshuarve për abuzim me sigurime

dritatv

Prindërit e huaj lirohen nga pagesa për mësimin plotësues të gjermanishtes

dritatv

Një radar “ka fituar” mbi 1 milion franga për 49 ditë

dritatv

Leave a Comment