BOTA

BE do të rrisë objektivin në energjinë e rinovueshme

Spread the love

 

Bashkimi Europian (BE) përgatitet të rrisë pjesën e energjisë së rinovueshme në konsumin total të energjisë për 32 për qind deri më 2030.

Komisioni Europian njoftoi se kanë arritur dakordësim politik në takimin mes Këshillit të BE-së dhe Parlamentit Europian për përditësimin e objektivave të energjisë së rinovueshme.

Sipas kësaj BE-ja objektivin e përdorimit të burimeve të rinovueshme të energjisë do ta rrisë nga 27 për qind në 32 për qind.

Gjithashtu do të zhvillohet planifikimi dhe besueshmëria e programeve të mbështetjes së energjive të rinovueshme.

Do të lehtësohen procedurat administrative të energjisë së rinovueshme. Do të krijohet kornizë e qëndrueshme dhe e qartë rregullatore për ata që plotësojnë konsumin e tyre të energjisë.

Poashtu do të rritet rëndësia e energjisë së rinovushme në sektorët e transportit dhe klimatizimit. Do të rritet përdorimi i bioenergjisë në vendet anëtare të BE-së.

Që të dekretohet, kjo ka nevojë për miratimin zyrtar të Këshillit të BE-së dhe Parlamentit Europian.

Related posts

Yildirim: Shpresoj të përmirësohen marrëdhëniet turko-amerikane

dritatv

Itali, kapet gomonia me 1.500 kg hashash. Dyshohet se vinte nga Shqipëria

dritatv

Paraburgim për italianin që plagosi gjashtë afrikanë

dritatv

Leave a Comment