ZVICER

59% të zviceranëve janë kundër organizimit të Olimpiadës “Sion 2026”

Spread the love

Organizimi i Lojërave Olimpike Dimërore në Zvicër, gjegjësisht Olimpiada “Sion 2026”, nga fillimi ka pasur kundërshtarë të shumtë. Së fundi këtë e dëshmon edhe një sondazh i madh i publikuar sot në gazetat “SonntagsZeitung” dhe “Le Matone dimanche”. 17067 veta janë pyetur nëse janë pro ose kundër kësaj olimpiade.

59 për qind janë shprehur në mënyrë të vendsour kundër ose më shumë kundër se pro, projektit “Sion 2026”. Ndërkaq 36% janë pro ose më shumë pro se kundër këtij projekti të madh.

Në përgjithësi 60 për qind të të anketuarve kanë rezerva parimore kundër manifestimeve të mëdha të këtij lloji. 65% janë kundër që shteti zviceran ta mbështesë këtë organizim me një miliard franga.

Qytetarët me të drejtë vote të Kantonit të Valisit, ku pritet të mbahet olimpiada, më 10 qershor do të votojnë për lejimin e një kontributi prej maksimalisht 100 milionë frangash që kantoni i tyre do ta jepte për projektin./Albinfo.ch/

Related posts

Mbi 70% të zviceranëve duan të paguajnë taksën për transmetuesin publik

dritatv

Zvicra nuk do të heqë sekretin bankar në raportet brenda vendit

dritatv

Banka zvicerane, kompania e dytë më fitimprurëse në botë

dritatv

Leave a Comment