Zvicër: Vazhdojnë paralajmërimet për rritjen e energjisë elektrike

Kompanitë e energjisë elektrike në zonat frëngjishtfolëse të vendit po paralajmërojnë se çmimet do të duhet të rriten vitin e ardhshëm – por përhapja nuk do të jetë e barabartë.

Romande Energie dhe Bas-Valais Energie thonë se çmimet do të rriten mesatarisht rreth 49% për shumicën dërrmuese të shtëpive që ata shërbejnë. Disa mund të shihnin rritje prej 61%.

Grupi i furnizuesve e thotë se rritja e tij do të jetë më modeste, 19%. Kompania Fribourg thotë se mund ta bëjë këtë pasi ka më shumë burime të qëndrueshme lokale.

Në Gjenevë, e cila furnizohet nga SIG – rritja do të jetë 22% mbi normat aktuale – të cilat tashmë janë disa nga më të ulëtat në vend.

Kjo është për shkak të nivelit të lartë të prodhimit vendor nga energjia hidro dhe diellore, sipas kompanisë.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi