Zvicër: Restorantet e goditura nga Covid bëjnë thirrje për kompensim

Gjysma e të gjitha bizneseve të hoteleve dhe restoranteve në Zvicër do të falimentojnë në fund të marsit nëse nuk marrin kompensim të menjëhershëm financiar, paralajmëron organizata e ombrellës së sektorit.

Bazuar në një sondazh të më shumë se 4,000 anëtarëve të saj, GastroSuisse thotë se 98% e anëtarëve të saj kanë nevojë për mbështetje.

“Në nëntor dhe dhjetor, pati një valë të dytë në industrinë e hotelierisë dhe hotelierisë”, u tha në një njoftim për shtyp të dielën.

Pothuajse 60% e bizneseve që pushuan stafin gjatë vitit duhej ta bënin përsëri në fund të vitit 2020, sipas GastroSuisse.

“Kështu që i takon qeverisë federale të shmangë një katastrofë në të gjithë vendin dhe një valë të tretë të humbjeve të vendeve të punës në sektorin e hotelit dhe restorantit”, u tha tutje.

GastroSuisse thotë se me të drejtë paralajmëroi në tetor se 100,000 vende pune ishin në rrezik.

“Në muajt e fundit, situata është përkeqësuar përsëri veçanërisht për shkak të vendimit të pakuptueshëm të qeverisë për të mbyllur restorantet.”

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi