Zvicër: Qeveria synon dyfishimin e transportit publik deri më 2050

Qeveria zvicerane ka në plan të bëjë të mundur që shoferët të heqin makinat e tyre dhe të marrin transportin publik, duke dyfishuar trenat dhe autobusët deri në vitin 2050, raporton NZZ am Sonntag.

Kjo do të thotë që zviceranët do të mbulonin mbi 40% të të gjithë kilometrave të pasagjerëve me tren ose autobus, krahasuar me 21% sot.

I njëjti objektiv dyfishimi vlen për transportin e mallrave, tha gazeta, e cila bazoi raportin e saj në dokumente të reja nga Zyra Federale e Transportit.

Forca shtytëse prapa këtyre përpjekjeve është objektivi i qeverisë për klimën.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi