Vendet më të sigurta gjatë Luftës së III. Botërore

Gjatë një skenari të tillë katastrofik, qytetarët e këtyre vendeve do të mbijetojnë më së shumti.

Siria tani është bërë një luftë për të gjitha vendet e botës. SHBA dhe Rusia janë duke luftuar njëra tjetrën në mënyrë indirekte.

Megjithatë, tensionet mes këtyre vendeve nganjëherë rriten aq shumë, sidomos nga mediat sociale III. sa që rriten shqetësimet për Luftën e III Botërore.

Megjithatë, disa vende janë mjaft të rehatshme në këtë drejtim. Është pothuajse e sigurtë se këto vende do të mbeten neutrale në një luftë të mundshme.

Ju do t’i shihni këto vende në listën e mëposhtme.

1- Irlanda

Irlanda po ndjek një politikë aktive të neutralitetit që nga vitet 1930. Nuk ka arsye për t’u hyrë në një luftë.

2- Zvicra

Zvicra ka një aventurë shumë më të hershme të neutralitetit sesa Irlanda. Ky vend zgjodhi të mbetet neutrale në të gjitha luftërat që nga viti 1815 pas Marrëveshjes së Parisit.

3- Fixhi

Fixhi, një vend ishull, është larg nga të gjitha shqetësimet e botës. Qeveria po i shmanget çdo hapi për prishjen e qetësisë.

4- Danimarka

Edhe pse vendi është një anëtar i NATO-s, rajoni i Grenlandës i jep atij një avantazh në këtë drejtim. Sepse rajoni është tërësisht jashtë botës sikurse ishulli Fixhi.

5- Austria

Sipas Indeksit të Paqes Botërore, Austria është vendi i katërt më paqësor në botë.

6-Portugalia

Në vendin që është treguar nga shumë ekspertë si “egërsia e stabilitetit”, ky vend ka arritur të qëndrojë larg nga populizmi ekstrem i djathtë që është përhapur në të gjithë Evropën.

7- Zelanda e Re

Fakti që është një vend ishull, prodhon energjinë e vet dhe ka tokat pjellore, nuk ka asnjë arsye që të përfshihet në një luftë të mundshme.

8- Kanada

Vendi i 8-të më paqësor në botë. Kanada, një nga vendet më me pak dhunë në botë, ka një sovranitet pasiv që nuk mund të marrë pjesë në një luftë të mundshme.

9-Islanda

Vendi i renditur i pari në Indeksin e Paqes Botërore është gjithashtu gjeografikisht larg nga zonat e mundshme të konfliktit.

10- Sllovenia

Ashtu si Zelanda e Re, ky vend gjithashtu menaxhon energjinë e vet. Ky vend gjithashtu arriti të qëndrojë larg luftës së parë dhe të dytë botërore, pavarësisht se gjendet në Europë./KosovaPost./

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi