https://www.aiguillealpine.co.uk/http://perpustakaan.unla.ac.id/wp-includes/MESINSLOT/https://cafesach.com.vn/https://shootless.nl/http://www.smartiming.co.uk/https://thali.pl/https://www.contraloriapereira.gov.co/https://fia.ui.ac.id/-/stoto/https://iac.ui.ac.id/qris/https://stroumfaki.gr/https://nipscollege.co.ke/https://memorialsignworld.com/https://healthcareinkenya.com/https://bayscaffolding.co.nz/https://www.prottoy.cu.ma/https://ideasvibe.com/https://www.ffl.si/https://fhunizar.ac.id/https://sgs.sheratongrandesukhumvit.com/https://disability.ui.ac.id/maxwin/https://www.fodecc.cm/https://shiki.cu.ma/https://www.fodecc.cm/Samuel-Donatien-Nengue/https://nfd.com.tr/https://eedesign.co.uk/https://defender.org.br/https://fosfobox.com.br/http://estima.xgeo.pl/
Vaksina `për Shqipërinë`/ Testimet rezultojnë të suksesshme - Drita Tv

Vaksina `për Shqipërinë`/ Testimet rezultojnë të suksesshme

Vaksina e koronavirusit e zhvilluar nga Universiteti I Oksfordit në bashkëpunim me kompaninë Astra Zeneca, tregoi një përgjigje të fuqishme imunitare tek të rriturit e moshës 60 dhe 70 vjeç, duke shtuar ndjeshëm shpresat se mund të mbrojë edhe grupmoshat më të rrezikuara nga koronavirusi.

Kërkuesit thonë se gjetjet e bazuara në 560 vullnetarë të shëndetshëm, janë “inkurajuese”. Ato gjithashtu po përpiqen të shohin nëse vaksina do ta frenojë zhvillimin e sëmundjes tek personat që do të marrin pjesë në fazën e tretë dhe shumë më të gjerë të testimit. Rezultatet përfundimtare të saj priten brenda disa javësh.

Në muajin gusht, Bashkimi Europian arriti një marrëveshje me AstraZeneca për blerjen e të paktën 300 milionë dozave të vaksinës potenciale kundër COVID-19.

Komisioni Evropian, i cili negocioi në emër të 27 vendeve anëtare të BE-së, tha se marrëveshja përfshin mundësinë për të blerë edhe 100 milionë doza shtesë nëse vaksina e kësaj kompanie rezulton e sigurt dhe efektive.

Blloku ka njoftuar se do t’u dhurojë vaksina anti COVID -19 nga AstraZeneca vendeve me të ardhura të ulta dhe të mesme.

Ndër përfitueset e kësaj vaksine dhuratë nga BE-ja është dhe Shqipëria pasi sipas klasifikimit të Bankës Botërore ajo dhe i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor bën pjesë në vendet me të ardhura të mesme.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi