Ushtrime të lehta për të larguar stresin për vetëm 10 minuta!

Jeta e përditshme ju ka çmendur ndërsa problemet tuaja krijojnë stres. Por stresi ka efekte serioze në trupin tuaj dhe e bën jetën tuaj më të vështirë.

Zbuloni se si të eleminoni stresin me ushtrime të lehta të huazuara nga joga. Mjaftojnë vetëm 10 minuta në ditë!

Joga është treguar se ul nivelet e stresit dhe presionin e gjakut. Sapo të zgjoheni në mëngjes ose pak para gjumit, provoni ushtrimet e mëposhtme dhe për rezultate më të mira, përsëritni ciklin katër herë. Do të jetë gjithashtu mirë të keni muzikë relaksuese ose heshtje absolute në mënyrë që të mos shpërqendroheni.

Rëndësia në frymëmarrje: Frymëmarrja është një nga pikat më të rëndësishme të ushtrimeve të relaksimit. Por është diçka që nuk “mësohet” lehtë. Një rregull i thjeshtë është të përpiqeni të merrni frymë ngadalë përmes hundës tuaj në mënyrë që barku juaj të fryhet. Për t’u praktikuar, shtrihuni në një dyshek dhe mbështesni dorën në bark. Merrni frymë thellë dhe ndjeni barkun të fryhet. Nxirrni frymën ngadalë.

Pema: 30 sekonda

Qëndroni në këmbë me këmbën tuaj të majtë të mbështetur në kyçin e djathtë. Vendosni duart në pozicionin e lutjes, përpara gjoksit tuaj dhe pastaj ngrijini dhe hapini në mënyrë që të vijnë paralelisht, një pëllëmbë nga tjetra.

Kur të shihni që ky ushtrim del lehtë mund të rrisni shkallën e vështirësisë.

Gjysmë ulëse: 15 sekonda

Qëndroni me këmbët tuaja së bashku dhe harqet tuaja mbështetur njëra mbi tjetrën. Përkulni gjunjët, duke projektuar vithet, sikur të uleni në një karrige. Sillni krahët drejt dhe përpara, pranë veshëve. Duart tuaja duhet të formojnë një vijë të drejtë me shufrat tuaja. Mbajeni për 15 sekonda. Ky ushtrim do t’ju relaksojë ndërsa në të njëjtën kohë do të ushtroni këmbët.

Zogu – Qeni: 1 minutë

Qëndroni me duart dhe gjunjët në dysheme, kurrizin drejt dhe barkun të shtrënguar. Ngrini krahun e majtë në mënyrë që të jetë paralel me dyshemenë. Pastaj ngrini këmbën tuaj të djathtë në mënyrë që të jetë gjithashtu paralele me dyshemenë. Mbajeni për 30 sekonda pas frymëmarrjeve të sakta dhe përsëriteni me krahun dhe këmbën tjetër.

Ura: 1 minutë

Shtrihuni në shpinë me gjunjë të përkulur. Vendosni duart në anët tuaja dhe pastaj ushtroni presion me këmbët tuaja në mënyrë që legeni juaj të ngrihet. Shtrëngoni vithet. Duart gjithashtu mund të ushtrojnë presion për ndihmë. Qëndroni atje për një minutë.

Kobra: 15 sekonda

Shtrihuni me fytyrë poshtë me këmbët drejt, vithet prekni dyshemenë dhe duart përpara. Sillni duart afër anëve dhe ushtroni presion në dysheme në mënyrë që trungu i sipërm të ngrihet. Mbajeni për 15 sekonda.

 

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi