U liruan sot masat, Zvicra frymon më lirshëm

Zvicra është vendosur të relaksojë një sërë masash të koronavirusit nga sot, 31 maj.

Zvicra sot rihap restorantet edhe brenda dhe njerëzve nuk do t’u kërkohet më të punojnë nga shtëpia, njoftoi qeveria më 26 maj, duke thënë se po hiqte kufizimet e Covid më shpejt sesa ishte planifikuar më parë.

Zvicra tha se vala e katërt e lehtësimit të masave të koronavirusit po ndodh sot, të me kombin e pasur alpin që kalon në një fazë stabilizimi në menaxhimin e pandemisë dhe vaksinimit masiv.

“Këshilli Federal po shkon më larg sesa është propozuar”, thuhet në një deklaratë të qeverisë. “Duke vepruar kështu, ajo po i përgjigjet situatës së përmirësuar epidemiologjike”.

Qeveria tha se detyrimi për të punuar nga shtëpia tani po shndërrohet në rekomandim, ndërsa numri i lejuar i pjesëmarrësve në tubimet publike dhe private po ngrihet.

“Sot, restorantet do të jenë përsëri në gjendje të shërbejnë mysafirë brenda”, njoftoi deklarata.

Deri në katër persona do të lejohen në një tryezë, megjithëse detajet e kontaktit duhet të regjistrohen. Maskat do të duhet të vihen gjatë lëvizjeve brenda, dhe orari i orës 23:00 të natës do të hiqet.

“Puna nga shtëpia do të jetë më shumë një rekomandim sesa një kërkesë për bizneset që kryejnë testime javore. Një kthim në zyrë duhet të jetë gradual”, tha qeveria.

Përjashtimet nga karantina

Në ngjarjet publike, deri në 100 persona do të lejohen të grumbullohen brenda dhe deri në 300 persona në ambiente të jashtme (përkatësisht nga 50 dhe 100 respektivisht), deri në maksimumin e gjysmës së kapacitetit të vendeve.

Në tubime private, 30 persona do të jenë në gjendje të takohen në ambiente të mbyllura, dhe deri në 50 jashtë – nga përkatësisht 10 dhe 15.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi