Erdogan ka paralajmëruar se nëse do t’i duhet avionë luftarakë ai do të trokasë në dyer të tjera, nëse SHBA nuk do të jetë e gatshme.

Po ashtu Erdogan ka folur kundër SHBA duke thënë se po krijojnë baza të reja në tokën greke, po i japin luftëtarë SHBA, ndërsa ndaj vendit të tij po imponojnë sanksione.

“Midis dy vendeve mike është shumë e gabuar qasja politike për të vendosur sanksione ndaj Turqisë për çështjen e F-16. Biden më premtoi zgjidhjen e çështjes” , tha ai duke folur kundër vendit tonë: “Çfarë do të bëjmë nëse nuk arrijmë të marrim rezultatin që duam nga Shtetet e Bashkuara për F-16? Ne do të kujdesemi për veten.

Pra, ju do t’i jepni Greqisë të gjitha llojet e mbështetjes për F-16, do të ndërtoni baza atje, por nuk do t’ia jepni atë mbështetje një vendi mik si Turqia në NATO dhe një vendi që jep të gjitha llojet e mbështetjes për NATO-n? Jemi në pesë vendet e para.

Në këtë rast, detyra e Turqisë është të kujdeset për veten. Përndryshe, ne nuk kemi problem me Amerikën”, tha ndër të tjera Erdogan.