Sigurimet shëndetësore po e rëndojnë shumë buxhetin familjar

Mesatarisht, premitë e sigurimeve shëndetësore u rritën me 3.8 për qind në vitin 2017, siç tregojnë vlerësimet e publikuara nga Zyra Federale e Statistikave (FSO). Kështu, rritja e sigurimit bazë arriti në 4.8 për qind dhe në sigurimin suplementar në 0.4 për qind.

Sipas SDA pa këtë rritje të premive, të ardhurat e disponueshme të disponueshme prej 4153 franga të vlerësuara për 2017 do të kishin qenë 12 franga në muaj më të larta se në vitin paraprak. Kështu do të ishte rritur me 0.5 në vend të 0.2 përqind midis 2016 dhe 2017. Reduktimi i rritjes së shkaktuar nga zhvillimi i premive ishte 0.3 pikë përqindjeje, shkruan albinfo.ch

Nëse premitë do të kishin mbetur të qëndrueshme gjatë periudhës së njëjtë, këto para do të ishin në dispozicion të individëve për qëllime konsumi dhe kursimesh.

Në vitet 2012 deri 2016, ndikimi i premive në zhvillimin e të ardhurave, sipas indeksit të FSO, nuk kishte tejkaluar kurrë vlerën e minus 0.2 pikë përqindjeje. Në vitin 2014, premitë në rënie madje kishin një ndikim më pak pozitiv (+ 0.1) në rritje./Albinfo.ch/

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi