Si të lani rrobat e mëndafshit me dorë

Ka disa pëlhura dhe materiale që janë pak më të komplikuara. Ato në thelb duan më shumë vëmendje sesa pambuku ose pëlhura të tjera. Pavarësisht nëse janë disa rroba delikate apo të brendshme, krijime të bëra me dorë apo pëlhura më të veçanta, disa rroba kanë nevojë për pak më shumë përkushtim kur i lajmë ose kur i ruajmë në dollapin tonë. Në këtë kategori, pa dyshim, janë rrobat e mëndafshit.

Rrobat e mëndafshit dukshëm hyjnë në kategorinë e delikateve. Ata duan shumë vëmendje kur i ruani në dollap dhe trajtim të veçantë kur i lani. Rregulli nr.1, kur bëhet fjalë për larjen e rrobave të mëndafshit? Ato nuk futen në lavatriçe.

Për shkak të faktit se pëlhura prej mëndafshi është mjaft “e prekshme”, mënyra e vetme për të pastruar rrobat tuaja të mëndafshit është t’i çoni në lavanderi ose t’i lani me dorë. Pra, nëse jeni me një buxhet dhe doni të kurseni disa euro ose thjesht doni të shmangni kimikatet e përdorura në lavanderi, më poshtë keni procedurën që duhet të ndiqni për t’i larë ato me dorë.

Hapat janë vetëm 4 dhe nëse i ndiqni ato, atëherë rrobat tuaja prej mëndafshi do të ruhen në mënyrë të përsosur.

Hapi # 1: Kontrolloni temperaturën

Në mënyrë që rrobat tuaja prej mëndafshi të mos humbasin formën e tyre ose ngjyra të mos zbehet, është e rëndësishme t’i lani në ujë të ftohtë.

Hapi # 2: Krijoni shkumë

Mbushni një legen të madh me ujë të ftohtë dhe para se të vendosni rrobat tuaja, shtoni një sasi të vogël detergjenti për rroba të ndjeshme. Krijoni një shkumë me detergjentin dhe vendosni media.

Hapi # 3: Koha për të zhytur

Pasi të vendosni rrobat në pellg, lërini të thithin për të paktën 30 minuta. Kjo do të ndihmojë në heqjen e njollave të forta pa gjak. Nëse një njollë nuk largohet lehtë, fërkojeni atë me lëvizje shumë të buta në vendin e njollës dhe lëreni të zhytet për disa minuta më shumë.

Hapi # 4: Tharja

Pasi t’i keni shpëlarë shumë mirë me ujë të ftohtë, atëherë është koha të thahen. Gjërat janë të thjeshta. Varni rrobat tuaja prej mëndafshi në një varëse dhe lërini të thahen. Kujdes: Përhapini ato në një vend me hije, pasi me diellin ata mund të “marrin” ose të zbehin ngjyrën e tyre.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi