Si të hiqni njollën e dylli nga rrobat dhe mobiljet

Njollat ​​e dyllit në pëlhura dhe madje edhe në mobilje mund të bëhen shumë këmbëngulëse dhe ta bëjnë të vështirë heqjen tuaj.

Çfarë mund të bëjmë që të merremi shpejt dhe në mënyrë efektive me dyll qilimi, pëlhura dhe mobilje?

Qiri në qilim: Nëse qiri është akoma i butë, përpiquni ta ngrini duke aplikuar një kub akulli të mbështjellë me një qese plastike. Tërhiqni sa më shumë dylli pasi të ngrijë dhe më pas hiqni njollën me një pastrues. Ju mund të bëni të njëjtën gjë nëse qiri ra mbi një rrobë ose mbulesë tavoline.

Përndryshe, mbuloni qirinjën e rënë me një leckë të bardhë dhe hekurosni vendin derisa qiri të ngjitet në leckë. Përsëriteni duke e vendosur leckën në një vend të pastër derisa të nxjerrë të gjithë dyllin.

Për njollat ​​e dylli në mobiljet prej druri, përdorni një kartë plastike (siç është karta bankare) dhe fërkojeni butësisht. Pasi të ketë zhdukur sasia e madhe e dyllit, fërkojeni butësisht me një leckë të pastër.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi