Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

A keni menduar ndonjëherë se si dukeni në sytë e qenit tuaj? Apo edhe si e sheh botën një bletë? Vizioni i çdo lloj kafshe në Tokë është unik, dhe disa madje mund të shohin atë që ne nuk mundemi.

Qentë

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

Qentë nuk kanë shikim të dobët; sytë e tyre nuk janë të ndjeshëm ndaj shumicës së ngjyrave dhe ata e shohin botën në një farë mënyre të venitur. Nga ana tjetër, ata mund të shohin shumë mirë natën. Ata kanë një sens të mirë-zhvilluar të perspektivës dhe thellësisë, dhe sytë e tyre janë më të ndjeshëm ndaj lëvizjes.

Peshqit

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

Peshku mund të shohë me ngjyra ultravjollcë, dhe gjithçka në afërsi zmadhohet. Kjo është ndoshta arsyeja pse kaq shumë peshq duken të befasuar gjatë gjithë kohës.

Zogjtë

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

Miqtë tanë me pendë kanë vizion të mprehtë. Zogjtë e natës shohin shumë mirë kur nuk ka dritë, dhe gjatë ditës ata mund të shohin hije të ngjyrave që njerëzit nuk munden, si dhe rrezet ultraviolet.

Gjarpërinjtë

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

Gjarpërinjtë në përgjithësi kanë shikim të dobët, por ata mund të shohin rrezatim termik natën dhjetë herë më mirë se çdo teknologji moderne infra të kuqe. Megjithatë, gjatë ditës ata reagojnë vetëm ndaj lëvizjes – nëse preja e tyre nuk lëviz, ata nuk do ta kapin atë.

Minjtë

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme
Secili prej syve të miut lëviz në mënyrë të pavarur, kështu që ata shohin dy fotografi të ndara. Bota për ta është e paqartë, e ngadaltë dhe e ngjyrosur me një ngjyrë blu-jeshile.

Lopët

Si duket bota përmes syve të kafshëve të ndryshme

Për lopët që enden, kullotat e tyre nuk janë të gjelbërta, por duken portokalli dhe të kuqe. Por ata e shohin gjithçka paksa të zmadhuar.

Bletët

What the World Looks Like Through the Eyes of Different Animals

Bletët e kuptojnë botën tre herë më shpejt sesa njerëzit. Ata gjithashtu shohin rrezet ultraviolet që ne nuk jemi në gjendje.

Peshkaqenët

What the World Looks Like Through the Eyes of Different Animals

Grabitqarët nënujorë si peshkaqenët nuk mund të shohin ndonjë ngjyrë, por shikimi i tyre nën ujë është shumë më i mprehtë se i yni.

Fluturat

What the World Looks Like Through the Eyes of Different Animals

Fluturat janë insekte të mahnitshme. Vizioni i tyre nuk është shumë i mprehtë, por ata mund të shohin shumë më shumë ngjyra dhe hije sesa qeniet njerëzore, duke përfshirë dritën ultraviolet.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi