Shqipëria dhe shqiptarët 3

Titulli: Shqipëria dhe shqiptarët 3
Autori: Gent Ulqini
Botuesi: Reklama

Në serinë e hulumtimeve në burime hsitorike “Shqipëria dhe Shqiptarët”, vëllimi 3 fokusohet në aftësinë shtetformuese dhe në formacionet shtetërore të shqiptarëve në epoka të ndryshme, duke u përqendruar më tepër në dy periudhat më të spikatura në këtë drejtim, siç janë koha e Principatave dhe ajo e Pashallëqeve të Mëdha të Shkodrës dhe Janinës. Të dhëna interesante dhe domethënëse mbi fuqinë e këtyre formacioneve shtetërore vijnë përmes pasazheve të nxjerra nga literatura e huaj dhe ajo vendase me objekt historiografinë, duke u ndalur më tepër në figurat shtetare të Balshajve, Kastriotëve, Shpatajve (Bua) në fundin e Mesjetës, dhe në personalitetet shtetare të shekullit 18-19, siç janë dinasatia e Bushatlijve dhe shteti i Ali Pashë Tepelenës.

MUND TA POROSISNI NË : www.islamshop.ch / www.fri.swiss/ ose ne numrin e telefonit :+41 79 469 50 36

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi