https://www.aiguillealpine.co.uk/http://perpustakaan.unla.ac.id/wp-includes/MESINSLOT/https://cafesach.com.vn/https://shootless.nl/http://www.smartiming.co.uk/https://thali.pl/https://www.contraloriapereira.gov.co/https://fia.ui.ac.id/-/stoto/https://iac.ui.ac.id/qris/https://stroumfaki.gr/https://nipscollege.co.ke/https://memorialsignworld.com/https://healthcareinkenya.com/https://bayscaffolding.co.nz/https://www.prottoy.cu.ma/https://ideasvibe.com/https://www.ffl.si/https://fhunizar.ac.id/https://sgs.sheratongrandesukhumvit.com/https://disability.ui.ac.id/maxwin/https://www.fodecc.cm/https://shiki.cu.ma/https://www.fodecc.cm/Samuel-Donatien-Nengue/https://nfd.com.tr/https://eedesign.co.uk/https://defender.org.br/https://fosfobox.com.br/http://estima.xgeo.pl/
Shkencëtarët zbulojnë një qelizë të veçantë që mund të shërojë problemet me zemër - Drita Tv

Shkencëtarët zbulojnë një qelizë të veçantë që mund të shërojë problemet me zemër

Shkencëtarët kanë zbuluar një qelizë që jeton në hapësirën që rrethon zemrën dhe që është e aftë të ndihmojë atë të shërohet vetvetiu.

Zemra është e rrethuar nga një qeskë e mbushur me lëng, e quajtur lëngu perikardial, transmeton lajmi.net.

Ndonëse testet e lëngjeve mund të përdoren në diagnostifikim, funksioni i tij është kuptuar pak.

Studiuesit e Universitetit të Calgary-t në Kanada kanë zbuluar se ky lëng misterioz përmban makrofagje, qeliza imune që ndihmojnë në riparimin e zemrës pas lëndimit dhe parandalimin e dhëmbëve të muskujve të organit.

Ekipi i shkencëtarëve është optimist se zbulimi i tyre mund të përdoret për të ndihmuar në parandalimin ose asgjësimin e dëmtimit të sëmundjeve të zemrës.

Çdo vit nga sëmundja e zemrës vdesin 17,9 milionë njerëz, ka vlerësuar OBSh-ja.

Faktorët më të theksuar, që çojnë drejt kësaj sëmundjeje, janë: përdorimi i duhanit, ushqimi i pashëndetshëm, mos aktiviteti fizik, konsumimi i ushqimeve që përmbajnë nivele të larta të kripës dhe konsumimi i alkoolit.

Ekspertët thonë se është e nevojshme që pesë herë në javë të kemi aktivitete fizike të paktën gjysmë ore.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi