Qeveria përshkruan rreziqet e mundshme më të mëdha të Zvicrës

Në raportin e tij vjetor të publikuar të mërkurën, Këshilli Federal vlerësoi faktorë të ndryshëm që përbëjnë një kërcënim për sigurinë e vendit.

Midis tyre janë sulmet terroriste “nga autorë individualë ose grupe të vogla”, ekstremizëm i dhunshëm nga fraksionet e krahut të majtë dhe të djathtë, si dhe sulme në infrastrukturën kritike me malware të enkriptimit.

Raporti përmend se siguria e Zvicrës është përkeqësuar dhe “mbetet e paqëndrueshme”.

Një nga rreziqet vjen nga një ndarje në rritje midis vendeve perëndimore, nga njëra anë, dhe Kinës dhe Rusisë, nga ana tjetër, zbuloi qeveria.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi