Qeveria e Kosovës, mbi 7.2 milionë euro për subvencionim të çmimit të energjisë

Qeveria e Kosovës ka vendosur të hënën në mbledhjen e zhvilluar online të ndajë 7 milionë e 278 mijë euro për subvencionim të tarifave të energjisë elektrike.

Ky vendim u mor në kuadër të mbështetjes për tejkalimin e krizës energjike të Pakos Ringjallja Ekonomike.

“Mjetet e ndara do të përdoren për subvencionimin e energjisë elektrike për konsumatorët fundorë, me qëllim të uljes së ndikimit të tarifave të energjisë, që reflektojnë në faturat e konsumatorëve.

Kushtet dhe kriteret e shfrytëzimit të këtyre mjeteve përcaktohen me vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 21/94 të datës 24 gusht 2022”, thuhet në njoftimin e Zyrës së Kryeministrit.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi