Banorët kërkojnë që të kenë akses në këtë rrugë dhe ajo mos të bllokohet, por të ketë dalje për çdo lagje.

Sipas tyre mbikalimi që do të ndërtohet nëse nuk i jep zgjidhje.

Protestuesit thanë se nuk kanë asnjë shkresë që të njihen si banorë me projektin, ndërsa shtuan se nuk kanë marrë asnjë reagim nga bashkia e Durrësit.

“Nëse bëhet kjo rrugë, na bllokohet kalimi.

Çojmë fëmijët në shkollë, kemi punën.

I bie që të shkojmë në shtëpi me helikopter.”