OFL zbarkon sot në 5 qytete, u dërgon formularin 7 të dënuarve për vrasje, drogë e vjedhje me armë

Operacioni Forca e Ligjit në prag të përfundimit të tij nga afati ligjor ka intensifikuar aktivitetin.

7 të dënuarve në 5 qytete të ndryshme të Shqipërisë nga Përmeti në Shkodër. Ata janë të dënuar për trafik dhe prodhim droge, vjedhje me armë apo vrasje me paramendim.

Saktësisht formulari u ka shkuar të dënuarve Amant Sadikaj dhe Sinan Prenika në Fier, Anxhelo(Fatjon) Demiri dhe Eduart Karaj në Tiranë, Alfred Lleshajt në Kurbin, Sokol Djegesina (Pjollaj) në Shkodër dhe Edmond Mamushit në Përmet, që brenda 48 orëve duhet të deklarojnë pasuritë që më pas pyetjet t’u dërgohen SPAK-ut.

 

NJOFTIMI NGA POLICIA

OFL, 26 nëntor

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

A. S., banues në Fier, i dënuar për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”, i mbetur në tentativë;

S. P., banues në Fier, i dënuar në Itali për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”;

A.(F.) D., banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Vjedhja me armë”, e kryer në bashkëpunim;

E. K., banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Vjedhja me armë”;

A. Ll., banues në Kurbin, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”;

S. D.(P.), banues në Shkodër, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”;

E. M., banues në Përmet, dënuar për veprën penale “Vrasja me paramendim”, e mbetur në tentativë.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi