Nëse i shihni këto shenja në trup mos e injoroni mjekun!

Leucemia është një kancer i gjakut dhe palcës së kockave, një malinj që shkakton prodhim jonormal të qelizave të gjakut.

Meqë qelizat e pashëndetshme të gjakut i turbullojnë ato të shëndetshmet, funksioni i gjakut fillon të përkeqësohet dhe mund të vëreni edhe simptoma fizike. Sëmundja mund të përkeqësohet shpejt, nëse prekeni nga leucemia akute.

Ajo përhapet ngadalë dhe përkeqësohet me kalimin  e kohës. Pavarësisht se shpeshherë zbulohet nga analizat dhe testet laboratorike, është më mirë që ta parandaloni, duke ditur shenjat dhe të bëni një vizitë speciale te mjeku.

Leucemia shkakton simptoma, të cilat janë shumë të lehta për t’u vënë re:

  1. Lodhje dhe dobësi.
  2. Probleme me frymëmarrjen.
  3. Mavijosje e tepërt, ose e rastësishme.
  4. Dhimbje në anën e majtë të barkut.
  5. Ethe.
  6. Dhimbje koke.
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi