Mutacioni britanik, ende më i përhapuri në Zvicër

Varianti britanik vazhdon të jetë kryesisht mbizotërues në Zvicër, tha Laurent Kaiser, zyrtari kryesor mjekësor i Shërbimit të Sëmundjeve Infektive të Spitaleve të Universitetit të Gjenevës.

Ajo është përgjegjëse për më shumë se 90 për qind të të gjitha rasteve të zbuluara Covid në vend.

Tani për tani variantet braziliane, afrikano-jugore dhe indiane përfaqësojnë vetëm midis 3 dhe 4% të rasteve.

Varianti indian është shqyrtuar veçanërisht. “Ajo shfaq transmetueshmëri pak a shumë të ngjashme me variantin anglez”, tha Kaiser. Mutacioni britanik, ende më i përhapuri në Zvicër.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi